Od početka svibnja 2020. godine traju radovi na izgradnji spojne ceste duge 800 metara, od rampe u Ogulinskom Hreljinu do Kostelićevog mlina čime su započeti radovi na I. fazi izgradnje retencije.

Radovi na I. fazi vrijedni su 54,7 milijuna kuna, a završetak je predviđen za 25 mjeseci. Ministar Ćorić je na otvorenju radova rekao kako ćemo realizacijom ovog posla konačno skinuti s dnevnog reda problem koji je dugo tištio ljude ovoga kraja, a on će na pozive svog dragog prijatelja Lipošćaka reći: „Tomislave, eto ja sam učinio sve što sam trebao. Desetci razgovora koje smo vodili na ovu temu konačno se ostvaruju i idemo u realizaciju ovog projekta“.

Od četiri faze radova, do sada su izvedeni radovi treće faze koji obuhvaćaju izgradnju zaštitnog zida na ribnjaku na rijeci Vitunjčici.

Radovi na izgradnji retencije Ogulin predstavljaju prvu fazu sveobuhvatnog projekta obrane od poplava grada Ogulina kojom će se smanjiti poplavni rizici grada Ogulina. Ublažit će se vodni valovi velikih voda ovog područja. Glavni objekt retencije bit će nasuta brana koja će imati funkciju ublažavanja vrhunca vodnog vala uz ispuštanje vode kroz ispust. Najveći dio godine retencijski prostor bit će prazan, a punit će se vodom tek u slučaju dolaska velikih vodnih valova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime