Ogulin.eu Predstavljen standard kvalitete "Bed&Bike" za smještajne objekte na području Karlovačke županije

U Srcu Prirode Srakovčić u Općini Ribnik, 27. lipnja 2020. godine, predstavljen je Pravilnik o standardu kvalitete „Bed&Bike“ za smještajne kapacitete orijentiranima prema cikloturistima.

Nastao je u suradnji Karlovačke županije, Turističke zajednice Karlovačke županije, Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Veleučilišta u Karlovcu (Poslovni odjel), a financiran sredstvima Ministarstva turizma. U ime Karlovačke županije nazočila je zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Valić i viši savjetnik za razvoj i EU fondove Željko Fanjak. Uz domaćina Ivana Srakovčića, prisustvovao je i predsjednik biciklističkog kluba Frankopan iz Ogulina, Tomislav Lipošćak i načelnik općine Ribnik Željko Car.

Naime, posljednjih nekoliko godina Hrvatska se profilirala kao biciklistička destinacija te je sve više privatnih iznajmljivača krenulo u prilagodbu svojih objekata s ciljem privlačenja cikloturista. Cikloturizam predstavlja proizvod visoke atraktivne vrijednosti čiji je razvoj izuzetno značajan za kontinentalni dio Hrvatske. S obzirom da privlači goste tijekom cijele godine, naglašava prirodne i kulturne vrijednosti destinacije i aktivan odmor, cikloturizam se izdvaja kao jedan od temelja buduće razvoja turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj. Upravo je vizija Karlovačke županije postati vodeća kontinentalna regija aktivnog odmora s privlačenjem posjetitelja kroz cijelu godinu.

U tu svrhu, nastao je i Pravilnik standardu kvalitete „Bed&Bike“ za smještajne ugostiteljske objekte na području Karlovačke županije. Pravo korištenja oznake „Bed&Bike“ stječe se ispunjavanjem određenih uvjeta kao što su sigurne prostorije za spremanje bicikala, mogućnost prihvata cikloturista na jednu noć, mogućnost korištenja alata za osnovne popravke bicikala i opreme, ponuda doručka i slično. Nakon dobivanja standarda, objekt dobiva i ploču posebne oznake „Cyclist welcome“ što označava kvalitetu pružanja usluga cikloturistima.

Tom prilikom, poznatom karlovačkom hotelijeru i ugostitelju, Ivanu Srakovčiću uručili smo pločicu “CYCLIST WELCOME” s 5 zvjezdica. Ono što slijedi su daljnje aktivnosti kategorizacije smještajnih objekata za cikloturiste u Karlovačkoj županiji. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime