Presica VII izborna jedinica 5

Dan nakon održanih parlamentarnih izbora HDZ-ovi kandidati iz VII. izborne jedinice danas su u Karlovcu održali konferenciju za medije.

Želio bih se zahvaliti svim našim građanima, simpatizerima i članovima koji su nam na jučerašnjim izborima i ovoj veličanstvenoj pobjedi ukazali povjerenje. Osobito me veseli što je HDZ uvjerljivo pobijedio u gradu Ogulinu, ogulinskom bazen i pripadajućim općinama, ukoliko izuzmemo općinu Plaški, ali u kojoj „kaskamo“ nekoliko desetaka glasova za SDP-om. Tako je u gradu Ogulinu i općinama Saborsko, Josipdol i Tounj  HDZ uvjerljivo pobijedio s više od 50 posto osvojenih glasova. To je još jedan dokaz da je HDZ u Ogulinu i ogulinskom bazenu trenutno najsnažnija politička opcija i da je trenutni omjer snaga i u samome Ogulinu po pitanju gradske vlasti jedna anomalija za koju se nadamo da ćemo je ispraviti na sljedećim izborima, 

kazao je osvrćući se na jučerašnje parlamentarne izbore kandidat s liste u VII. izbornoj jedinici Tomislav Lipošćak.

Presica VII izborna jedinica 8
Marija Jelkovac

I Marija Jelkovac kandidatkinja s liste i predsjednica karlovačkog HDZ-u  zahvalila se svim sugrađanima koji su jučer izašli na izbore i izvršili svoju građansku dužnost. Posebno se zahvalila onima koji su svoj glas i povjerenje dali Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Kao predsjednica gradske organizacije HDZ-a u Karlovcu, zadovoljna sam rezultatom koji smo postigli. Ostvarili smo 43, 5 posto glasova, u odnosu na SDP koji je osvojio 24, 5 posto glasova. Razlika u korist HDZ-a je 4.150 glasova više; to je uvjerljiva pobjeda. Građani su pokazali da su prepoznali da je HDZ jedina ozbiljna politička opcija koja je to u proteklom mandatu pokazala svojim radom i rezultatima i stoga su nam dali ponovno povjerenje da vodimo zemlju. Mi ćemo to povjerenje opravdati. Naglašavam, ovo je izvrstan rezultat u gradu Karlovcu i nastavit ćemo tako i na sljedećim lokalnim izborima, poručila je Jelkovac.

Milošević

Odličan rezultat smo ostvarili i u jugozapadnom dijelu Zagreba i za više od šest tisuća glasova, skoro 9 posto, smo nadmašili SDP, rekao je još jedan od kandidata Domagoj Ivan Milošević i nastavio.

Time je SDP odnosno Restart koalicija, kako smo ih zvali „shut down“ koalicija, zaista ugasila samu sebe. Mislim da je bolje da je ugasila samu sebe, nego naše gospodarstvo i radna mjesta. Ponovit ću ono što sam govorio kroz kampanju: Nismo bez mana, ali HDZ je jedina politička snaga koja hoće i može očuvati tradicionalne hrvatske vrijednosti, prebroditi sve krize koje su pred nama i osigurati bolju budućnost za nas i našu djecu, kazao je Milošević.

Ovo je bila jedna od najjačih lista HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor, ocijenio je Josip Salapić

DSC 0708

Nakon slavlja možemo samo reći da hrvatska Vlada na čelu s gospodinom Plenkovićem nastavlja dalje raditi za hrvatsku državu s velikim infrastrukturnim projektima. U Zagrebačkoj županiji je postignut također izvrstan rezultat, izlaznost birača je nešto veća od nacionalnog prosjeka. Što se tiče mjesta izvrstan rezultat postignut je u Jastrebarskom, Klinča Selima, Krašiću, Pisarovini, Žumberku i Stupniku; nešto malo manje u Samoboru i Svetoj Nedelji. Imat ćemo čvrstu, stabilnu Vladu. Za Samobor najavljujemo nastavak projekata kao što je povezivanje vlakom, poznatim „Samoborček“ gdje će Samoborčani  itekako vidjeti da će nova hrvatska Vlada nastaviti raditi za Hrvatsku, kao i na sve dijelove Zagrebačke županije, izjavio je Salapić.

DSC 0712

Velika zahvala svim biračima VII. izborne jedinice koji su nama dali povjerenje. U ovom dijelu Primorsko goranske županije koji obuhvaća istočni dio Riječkog prstena i čitav Gorski kotar,  po prvi puta nakon 1994. godine od osnivanja općina i gradova, Hrvatska demokratska zajednica je uvjerljivo pobijedila. Zahvala biračima i svim našim članovima koji su odradili ogroman posao i pripremili nas na konačni cilj, a to je preuzimanje Primorsko goranske županije u ruke HDZ-a. Dokazalo se i ovim putem da grad Rijeka i okolica vape za promjenama i HDZ je u ovom trenutku  spreman preuzeti Primorsko goransku županiju na lokalnim izborima sljedeće godine, rekao je još jedan od kandidata Tomislav Klarić.

Završno je na pressici govorila v.d. predsjednice županijskog HDZ-a Nada Murganić. Najprije je zahvalila svima u ime koordinatora za VII. izbornu jedinicu Tome Medveda i ostalih kandidata koji nisu mogli prisustvovati zbog drugih obveza  i dodala.

Nada Murganić 1

Moram izraziti zadovoljstvo s rezultatima koji su već poznati. Imali smo izuzetne rezultate na svim biračkim mjestima. Posebno mi je drago što je Karlovačka županija polučila odlične rezultate. HDZ je pobijedio u naših 20 organizacija, a izbore nismo dobili u Plaškom i Kamanju za vrlo mali broj glasova. Upućujem čestitke i svim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija, svim našim članovima i simpatizerima te volonterima. Posebno zahvaljujem našim građanima koji su izašli na izbore i koji su zaokružili HDZ. Ovi izbori i rezultati su nam nada da ćemo ovako dobre rezultate polučiti i na sljedećim izborima koji nam predstoje, a to su lokalni, s ciljem da i dalje nastavimo dobar rad na boljitku svih građana naše države, naglasila je Murganić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime