ogulin uprava

Pristigli su i novi testirani nalazi iz Ogulinu. 2 nova nalaza su pozitivna. Kao što smo već obavijestili, uz do sada zaraženog zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, pozitivan je gradonačelnik grada Ogulina i još jedna osoba iz ogulinske gradske uprave.

Trenutno se poduzimaju epidemiološke mjere utvrđivanja kontakata te protuepidemijska dezinfekcija zgrade gradske uprave Ogulin jer je zaraženi gradonačelnik još u srijedu bio u zgradi. Zgrada će biti ispražnjena, a očekuje se da će za ponedjeljak zgrada gradske uprave ponovno biti u funkciji.

Imenovan je novi i načelnik Stožera CZ Ogulina jer je dosadašnja načelnica, zamjenica gradonačelnika Ivana Šumonja u samoizolaciji. Novi načelnik je pročelnik Gorske službe spašavanja Mladen Porubić.

U Ogulinu je trenutno 13 aktivnih slučajeva. Još uvijek zaraženi iz Grada ne znaju gdje su se mogli zaraziti, preko kojih kontakata i kada su se zarazili.

Iz stožera su još jednom apelirali na zaražene da pokušaju utvrditi i prisjetiti se svojih kontakata kako bi se utvrdilo tko ili što je izvor zaraze.

“Epidemiolozi naši rade punom parom i koliko god mogu, a mi zapravo ovisimo i o informacijama i točnosti informacija ljudi, koji nam ih daju. Ako netko zataji neki podatak ja ne znam na koji način mi možemo doći do tog podatka. Apeliramo na svijest ljudi.”

“Molimo vas stvarno razmislite, kontakte svoje pobrojite… pokušavamo te krugove međusobno povezati, utvrditi tko je i što izvor zaraze. Činjenica je da za 5 slučajeva u Ogulinu ne zmožemo utvrditi od kuda je potekla zaraza.”, apleirala je ravnateljica HZJZ Karlovačke županije Jelica Magdić na konferenciji Stožera CZ županije, zaključivši da je situacija u Ogulinu neobična i iznenađujuća.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime