Ogulin.eu Još malo vruće i sparno, no onda stiže snažna promjena vremena

Danas će biti sunčano uz slab i ponegdje umjeren dnevni razvoj oblaka te vruće i sparno.

Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni i zapadni, a u središnjim i istočnim predjelima jugoistočni, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak. Ujutro uz obalu burin. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stupnja Celzijeva.

Subota će na kopnu početi uz sunce, a u mnogim krajevima, osobito istočnim, danju će biti i vruće. No hladna fronta u drugom dijelu dana donosi promjenu i osvježenje – poslijepodne će u sjeverozapadne krajeve stići naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom te jakim sjevernim vjetrom, a zatim u ostatak unutrašnjosti.

Moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Početkom nedjelje uglavnom na istoku još malo kiše. Danju djelomice sunčano, kao i u ponedjeljak. Tijekom vikenda i početkom novog tjedna na moru većinom sunčano, pogotovo u Dalmaciji.

U subotu navečer i u noći na nedjelju prolazno nestabilnije, ponegdje s kišom i grmljavinom, ponajprije na sjevernom Jadranu, pri čemu su moguće i jače nevere. Nakon zmorca te kratkotrajnog juga, potkraj subote će na sjeveru zapuhati jaka bura s olujnim udarima, koja će se zatim proširiti na cijelu obalu. U subotu će dakle biti vruće, a od nedjelje manje toplo.

Slijede, dakle, dva iznadprosječno topla i neugodno vruća dana. Zatim potkraj subote slijedi nagli prodor hladnog zraka sa sjevercem i burom, koji će zatim zahvatiti i Dalmaciju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime