Današnja konferencija za medije održana je ispred OB Ogulin u 12.30. Na konferenciji je detaljno izviješteno o situaciji u Ogulinu i Karlovačkoj županiji te o novim mjerama i načinu funkcioniranja istih.  Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije Josip Ribar poručio je da situacija nije dramatična, te da su održavanjem konferencije u Ogulinu željeli pružiti podršku Ogulincima. Novooboljelih u Ogulinu danas nema.

U Ogulinu je danas testirano 14 osoba. Svi nalazi su pristigli negativni. Situacija u Ogulinu nije dramatična, svi kontakti trenutno 18 oboljelih osoba su poznati i u samoizolaciji. Virus je prošli tjedan ušao u gradsku upravu. Tamo je od 32 djelatnika 5 pozitivno, među njima su i gradonačelnik te njegov zamjenik. U samoizolaciji su 22 zaposlenika gradske uprave, izvijestio je Mladen Porubić.

Ravnatelj OB Oguli Josip Zorko potvrdio je da je jedna osoba oboljela u Ogulinu djelatnik bolnice. Riječ je o nezdravstvenom djelatniku, a poduzete su sve nužne mjere kako bi se zaštitila bolnica, djelatnici i pacijenti. Kontakti oboljele osobe evidentirani su i stavljeni pod mjere samoizolacije te bolnica i dalje normalno funkcionira. Obavljena je protuepidemijska dezinfekcija prostora.

U ostatku Karlovačke županije, danas je za Karlovac stiglo 7 negativnih nalaza. HZZJ je dostavio informaciju o jednoj pozitivnoj muškoj osobi iz Duga Rese.  Osoba se unazad 3 tjedna liječila u zdravstvenoj ustanovi izvan Karlovačke županije te se i dalje nalazi izvan županije. Zbog prijavljenog boravišta u Duga Resi, osoba će se voditi kao oboljela iz Karlovačke županije

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime