BJELOLASICA FOTKE.... Custom

Hrvatski olimpijski centar već je pred više od pet godina stavljen na prodaju, od 2014. godine kada je zbog dugova, proglašen stečaj nad njim. I dok su prodane ostale nekretnine, sam Olimpijski centar u Vrelu, gdje su pripreme imali brojni hrvatski i svjetski sportaši, koji je bio skijaška destinacija mnogima, nikako nije uspijevao naći vlasnika. Radilo se o 80 hektara zemljišta u netaknutoj prirodi, lokaciji okruženoj šumom, čistim zrakom, sa svom infrastrukturom, strujom, vodom, sustavom grijanja, na kojoj je izgrađeno osam paviljona.

Sve to procijenjeno je na nešto oko 50 milijuna kuna. Prošlo je 20 natječaja, a cijena je pala ispod 10 milijuna, što znači i ako sam kao nikakav matematičar dobro izračunao, da ste četvorni metar zemljišta mogli kupiti za smiješnih 10 kuna. A kupca ni za lijek. Bilo je doduše prije svakog natječaja upita, ali od upita nikakve vajde. Naprosto da čovjek ne povjeruje. I onda KONAČNO, u 21-om pokušaju, svjetlo na kraju tunela. I to prilično jako i sigurno. Naime na zadnji natječaj, 21. po redu, dolepršale su dvije ponude. Jedna „naša“ – tvrtke Benek iz Zagreba, vlasnika Alana Bencea i druga, Bioelektro energy iz Slovačke. Slovaci su ponudili nešto višu cijenu za preostali dio smještajnih kapaciteta sa skijalištem. Sve je to otišlo za nešto manje od pet milijuna kuna. Slijedi u roku od 30 dana sklapanje ugovora s društvom Bioelektro energy o kupoprodaji. Što Slovaci namjeravaju raditi u ovom se trenutku ne zna, ali za pretpostaviti je da će nastaviti s onim za što je Bjelolasica i napravljena.

Mnogi će reći da je sve otišlo za bagatelnu cijenu, ali treba biti realan i shvatiti da će novi vlasnici, s obzirom na loše stanje objekata i samog skijališta sa žičarom, morati mnogo uložiti da bi se sve stavilo u funkciju.

Još je za prodaju ostao „komadić“ bivšeg HOC-a, onaj Pod branom. Po mojim saznanjima, za kupnju tog dijela spreman je vlasnik jedne turističke tvrtke.

I tako, naš nekadašnji ponos, Hrvatski olimpijski centar, nebrigom države završava u rukama stranaca. Ako nije nama, neka je njima sa srećom.  Da li će sreće biti, treba pričekati i vidjeti. Držimo im palčeve.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime