Bez naslova 2
Foto: Nova tv, Dnevnik.hr, slika zaslona

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica zacementirala je vodeće mjesto kad je u pitanju popularnost među (ispitanim) građanima.

Prema istraživanju Crobarometar, koje je u suradnji s Novom TV provela agencija IPSOS, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica zacementirala je vodeće mjesto kad je u pitanju popularnost među (ispitanim) građanima. Plenkovićev HDZ saada uživa potporu od 30,2 posto ispitanih birača.

Druga stranka po popularnosti ostao je SDP, koji je pao na 18,4 posto potpore građana ispitanih u anketi IPSOS-a. Za SDP, pred kojim su unutarstranački izbori, to je jedan od najlošijih rezultata u posljednjih godinu dana.

Treća stranka po popularnosti među ispitanim biračima sada je zeleno-lijeva koalicija MOŽEMO, s potporom od 8,7 posto, a odmah iza njih nalazi se MOST s 8,2 posto potpore ispitanih birača.

Domovinski pokret Miroslava Škore mjesec nakon izbora ima podršku 6,9 posto ispitanih birača. Nabrojene stranke i koalicije ujedno su i jedine koje prelaze izborni prag, prema rezultatima spomenutog istraživanja.

Među političarima Plenković i Milanović uživaju potporu 49 % ispitanika koji imaju pozitivan stav o njima. Nakon njih sljedi Božo Petrov o kojemu pozitivno misli 41 % ispitanika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime