Ogulin.eu Otvorene novouređene pješačke staze kod Baraćevih špilja
foto: karlovački1

Na lokalitetu Baraćevih špilja u petak, 31. srpnja, otvorene su novouređene atraktivne pješačke, turističke staze.

Ove staze, koje posjetitelje vode kroz zaštićeni krajobraz okolice Baraćevih špilja, nose imena zvjeri koje obitavaju u ovim krajevima: Vuka, Risa i Medvjeda.

Radi se o zaštićenom području kojim upravlja Javna ustanova Baraćeve špilje, a osim avanturistima i ljubiteljima životinja, ova ponuda će sigurno biti zanimljiva šetačima, rekreativcima, ljubiteljima prirode i nordijskog pješačenja. Kako je istaknula ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina, namjera je ovime proširiti ponudu i posjetitaljima ponuditi novi, dodatni i zanimljivi sadržaj kojeg će dobiti pri posjetu špiljama.

Staze su kružnog oblika, ukupne duljine 11,5 kilometara, uz markacije u obliku šapa dodatno su označene putokazima na važnim raskrižjima, a start i cilj je na izletištu Baraćevih špilja.

Nove staze prolaze kroz kompleks mješovite listopadne šume, koja nudi dom velikom broju biljnih i životinjskih vrsta. Djelom prolaze i travnjacima i pružaju potpuni doživljaj prirode i njene bioraznolikosti na ovom prostoru.

Programu službenog otvorenja je u ime Karlovačke županije nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Ogulin.eu Otvorene novouređene pješačke staze kod Baraćevih špilja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime