rijeka kup Samo za kup autor Drago Sopta HNS

Nogometaši Rijeke osvojili su Hrvatski nogometni kup svladavši u finalu u Šibeniku Lokomotivu 1:0.

Pogodak vrijedan trofeja postigao je Tibor Halilović u 76. minuti.  Rijeci je ovo šesti osvojeni kup, dok je Lokomotiva i dalje bez trofeja, uz dva poraza u finalu.

Riječani su u tvrdoj utakmici slavili golom Halilovića, iako je Lokomotiva imala bolje šanse na utakmici. No, presudilo je iskustvo Riječana, koji su u zadnje četiri godine čak triput osvajalo pokal.

U vrlo opreznom prvom poluvremenu, gotovo i bez ijedne poluprilike, Lokomotiva je u 42. minuti skoro stigla do gola, ali je udarac Tolića obranio nogama vratar Pandur.  

U drugom dijelu igrao se puno bolji nogomet, a već na početku, u 52. minuti Kastrati je pogodio vratnicu. U 63. minuti, nakon prekršaja Escovala nad Kastratijem, sudac  Pejin je dosudio kazneni udarac, ali je nakon intervencije VAR-a promijenio odluku i dosudio samo slobodni udarac.

U 76. minuti Rijeka je zabila iz prve prave šanse i nakon duge akcije u kojoj je Pavičić pronašao Tibora Halilovića, a ovaj sam s deset metara lako pogađa mrežu.

Osam minuta prije kraja Grbić brani opasan udarac Čolaka glavom, a u 93. minuti igrač Lokomotive Jakić je pogodio gredu u zadnjoj šansi za promjenu rezultata.

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1-0
(Halilović 76)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime