Ogulin.eu "Još početkom godine planirali smo veću proslavu. U Slunju će sve biti skromno, ali svečano."

U uredu župana predstavljen je program obilježavanja 25. obljetnice Oluje i proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije.

U Uredu župana održana je danas konferencija za novinare na kojoj je najavljen program obilježavanja 25. obljetnice Oluje i proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije. Proslava će biti održana u srijedu, 5. kolovoza u Slunju s početkom u 18 sati.

Pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko istaknuo je da će ove godine proslava zbog epidemiološke situacije biti skromnija.

“Isprika svim braniteljima i građanima zbog načina održavanja proslave, ove godine sve je vrlo skromno zbog poznate situacije. Još početkom godine planirali smo veću proslavu, ali smo se morali prilagoditi epidemiološkoj situaciji, uz poštivanje postojećih mjera. Morali smo smanjiti broj sudionika proslave, pa je ograničen broj predstavnika postrojbi i braniteljskih udruga”, kazao je Čujko.

Predsjednik Obora za branitelje Karlovačke županije Tomislav Magdić kazao je da se proslave održavaju svakih pet godina i to naizmjenično u Slunju i Karlovcu. Ove godine na redu je Slunj.

“Ove godine obilježavamo 25 godina Oluje i proslava je u Slunju. Hvala Karlovačkoj županiji, koja je pokrovitelj proslave. Zbog poznate situacije ove godine će sve biti skromno, ali svečano. Zbog poštivanja epidemioloških mjera preporuka je da iz svih postrojbi i braniteljskih udruga dođu do dva predstavnika”, rekao je Magdić.

Program proslave u Slunju predstavio je voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije Bernardo Pahor.

“Sve će biti krajnje skromno, okupljanje će biti u 17 sati i 45 minuta na Trgu dr. Franje Tuđmana. U 18 sati u povorci će se krenuti prema spomen obilježju u parku, gdje će sve delegacije položiti vijence i zapaliti svijeće. Zatim će svi sudionici u povorci doći na Trg Zrinskih i Frankopana, gdje će biti služena sveta misa na otvorenom. U slučaju kiše misno slavlje bit će u župnoj crkvi. Cijeli program trajat će dva sata”, kazao je Pahor

u Slunju će dan kasnije, 6. kolovoza biti obilježen i Dan grada. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime