Na zagrebačkom Krematoriju održava se posljednji ispraćaj Rajka Dujmića.

Ogulin.eu Posljednji ispraćaj jednog od najvećih skladatelja hrvatske pop glazbe

Zbog epidemioloških mjera obitelj Dujmić je odabrala počasnu stražu koja će se izmjenjivati u grupama po četvero ljudi koju čine Rajkovi najbliži prijatelji i kolege: 

Ante GeloSandra HančićJasenko HouraJacques HoudekŽelimir BabogredacMladen GrdovićJasmin StavrosAna RucnerVladimir PavelićNataša MirkovićDragan RucnerMario RucnerZoran ŠkugorHrvoje BarlovićVedran StrukarEmilija KokićNenad NinčevićVlado KalemberJasna Zlokić i Fedor Boić.

Ogulin.eu Posljednji ispraćaj jednog od najvećih skladatelja hrvatske pop glazbe

Umro od posljedica prometne nesreće

Rajko Dujmić preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna.

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili zadobio je za život opasne ozljede kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Najveći skladatelj pop glazbe

Dujmić je rođen 7. kolovoza 1954. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klani Zlatni akordi.

Od 1978. do 1990. intenzivno je radio s grupom Novi fosili s kojom je imao milijunske naklade nosača zvuka i brojne glazbene hitove. Istovremeno je radio i s grupama Srebrna krila i Riva, s kojom je ostvario pobjedu na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine.

Uz prvu nagradu za Euroviziju, osvojio je brojne festivalske nagrade, dva puta nagradu “Zlatna ptica” za najvišu nakladu prodanih nosača zvuka te Diskografsku nagradu “Porin” za životno djelo (2013.) te je bio pobjednik na više domaćih i inozemnih festivala.

Ogulin.eu Posljednji ispraćaj jednog od najvećih skladatelja hrvatske pop glazbe

Tijekom karijere surađivao je i s vokalnim solistima, posebno s Jasnom Zlokić i Jasminom Stavrosom, a ostvario je i kantautorske projekte. S kolegom Zrinkom Tutićem 2012. pokrenuo projekt “Muzika zabavna” s idejom promicanja glazbe u malim hrvatskim sredinama.

Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su Rock me, Mangup, Ja sam za ples, Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ je ispod otirača, a zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je i popularnu domoljubnu pjesmu Moja domovina, piše HRT.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime