nekretnine

Popularna mjera ide dalje, jučerašnja je poruka Vlade, tako da s njom mogu računati svi koji pregovaraju ili su čak dali kaparu, i stoga dodatno nervozno iščekuju odluku glede raspisivanja najavljenog jesenskog kruga natječaja za subvencioniranje stambenih kredita. Proračunski novac za to je osiguran, jer je ‘zeleno svjetlo’ za tranšu od 10 milijuna kuna dalo Ministarstvo financija.

Potvrda da Vlada ne odustaje od navedene mjera kojom je dosad oko 13.000 mladih obitelji riješilo svoje stambeno pitanje, stigla je nakon jučerašnje sjednice užeg kabineta Vlade, kada je novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio da zainteresirani korisnici mogu očekivati raspisivanje javnog poziva u razdoblju između 1. i 15. rujna.

Kako se doznaje, do kraja kolovoza u planu je poziv poslovnim bankama radi iskazivanja interesa glede njihova sudjelovanja u jesenskom natječaju, dok se javni poziv građanima može očekivati u prvoj polovici rujna, tako da zaprimanje samih zahtjeva po svemu sudeći kreće krajem rujna te će on trajati nekoliko tjedana, odnosno sve do utroška predviđenih sredstava.