Fuchs i zamjenica 1

MIOŠ je dobio novu, energetski potpuno uređenu zgradu, u kojoj će nastavu pohađati 366 učenika te raditi 67 zaposlenika.

Povodom početka nove školske godine ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, u društvu državne tajnice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenke Đurić, zamjenica župana Martine Furdek Hajdin i Vesne Hajsan Dolinar, gradonačelnika Karlovac Damira Mandića i zamjenice Andreje Navijalić, saborskih zastupnica Nade Murganić, Marije Jelkovac i Maje Grba Bujević te ostalih gostiju kao i nazočnih profesora i učenika MIOŠ-a, svečano je otvorio novu zgradu Mješovite industrijsko obrtničke škole Karlovac, na adresi Struga 33 u Karlovcu.

Ukupna vrijednost investicije u MIOŠ je 10 milijuna kuna u što ulazi kupnja prostora, uređenje strukovnih kabineta, unutarnje uređenje prostora te cjelovita energetska obnova zgrade. Zgrada je kupljena decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije (1,125 mil. kn), uređivana sredstvima Županije u visini 3,6 milijuna kn, uz sufinanciranje Ministarstva znanosti i obrazovanja u visini 1 milijun kn za opremanje. Ulaganje u kabinete od preko1,5 milijun kuna također je financirala Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava. Energetska obnova zgrade vrijedna je preko 3,5 milijuna kn, uglavnom financirana EU sredstvima putem Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a manjim dijelom sredstvima Karlovačke županije.

Kako je najavila zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar u pripremi je kupnja prostora u nastavku ove zgrade, ukupne veličine 1802 kvadratna metra za što su osigurana sredstva u Proračunu Karlovačke županije u visini 2,8 milijuna kn. Ovim će se u potpunosti zaokružit prostor ove škole i zadovoljiti sve potrebe za njen daljnji rad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime