Ronjenje na dah

U Hrvatsku, na Kvarner, stigla su najpoznatija svjetska imena u ronjenju na dah. Kod otoka Krka održano je natjecanje na kojem su “pali” novi svjetski i hrvatski rekord.

Od kadrova s natjecanja “zastaje dah”. I to doslovno. Najbolji svjetski “dubinaši” stigli su na Kvarner. Njih 30-tak. Među njima i Rus Aleksej Molčanov – najbolji na svijetu s novim svjetskim rekordom i uronom od 111 metara.

– Uvjeti na moru bili su odlični. Imao sam sreće, nije bilo jako valovito. Sretan sam zbog uspjeha, eto, nešto pozitivno u godini koja je zbog cjelokupne situacije posebna, rekao je Molčanov.

Pao je i nacionalni rekord. Za uron od 100 metara bilo je potrebno malo više od 3 i pol minute.

– Danas je u glavi fokus bio na 100 metara, sve je funkcioniralo kako treba, tehnika… To je to, to me dovelo do dolje, komentirao je Petar Klovar, nacionalni rekorder u ronjenju na dah.

Ronjenje na dah 2

– Izuzetno uspješno natjecanje, izuzetno kompleksno za organizaciju u ovim vremenima, ali ono što je još važnije za sport i za sve nas ovdje je da su, po prvi puta u povijesti, obje federacije za ronjenje na dah verificirale rekord, što do sada nije bilo moguće, istaknuo je Vitomir Maričić, organizator i pobjednik natjecanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime