img 20200914 112604
oznorMB

U našem gradu Ogulinu danas je svečano obilježen blagdan Uzvišenja Sv. Križa i Dan grada Ogulina.

Svečanoj sjednici su u ime Karlovačke županije nazočili zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i zamjenik župana Mirko Martinović.

Čestitavši svim Ogulinkama i Ogulincima njihov dan, Martina Furdek-Hajdin osvrnula se i na brojne projekte koje Karlovačka županija provodi u gradu Ogulinu. Svakako trebamo spomenuti 6 milijuna kuna uloženih u školstvo (kroz energetske obnove, informatičku opremu,itd), preko 5 milijuna kuna uloženih u zdravstvo (KAŽU zdravlje, energetske obnove itd), ali i projekte Županijske uprave za ceste te turističke projekte Karlovačke županije poput Susreta s rijekom i Dodira civilizaciija.

Jedan od svakako najvažnijih projekata je i sustav obrane od poplava grada Ogulina (186 milijuna kuna) gdje s ponosom ističemo tzv.ogulinski model, jedinstven primjer u RH koji je  sedmerostruko ubrzao rješavanje imovinsko pravnih odnosa na projektu obrane od poplava. 

Svečana sjednica završila je dodjelom priznanja koje su redom dobili: Franjo Petrušić – za stvaralački rad, DVD Turkovići- za stvaralački rad, Ženski kuglački klub Ogulin- za stvaralački rad, Natalia Zielinska-za stvaralački rad, Udruga “Radost”-za stvaralački rad te Josip Badanjak priznanje za životno djelo.

Ovim putem čestitamo svim nagrađenima u ime Karlovačke županije!

img 20200914 113519

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime