Ogulin.eu Vlasnici HS produkta preuzimaju Karlovačku banku

Poznati karlovački poduzetnici Marko Vuković i Ivan Žabčić službeno su krenuli u preuzimanje svih dionica Karlovačke banke.

Vuković i Žabčić u javnosti su poznatiji kao vlasnici proizvođača oružja HS Produkt, a u Karlovačkoj banci ovaj dvojac drži većinski udjel od 75 posto.

Uložili preko 132 milijuna kuna

Dionice su stekli tijekom dokapitalizacije Karlovačke banke 2014. godine kada su, kako se navodi u ponudi, uložili ukupno 112,7 milijuna kuna, a dodatnih 20 milijuna kuna su uložili 2016. godine. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na sjednici u četvrtak odobrila im je dobrovoljnu ponudu za preuzimanje koju je ovaj dvojac i objavio u petak. Njihova ponuda odnosi se na više od 1,3 milijuna redovnih dionica oznake A, gotovo 3 milijuna redovnih dionica oznake B te 7128 povlaštenih dionica. Vuković i Žabčić nude 6,51 kunu za svaku redovnu dionicu, a 65,10 kuna za svaku povlaštenu dionicu. Neslužbeni izračun pokazuje da za otkup dionica pripremili ukupno nešto više od 28 milijuna kuna.

U petak je dionica Karlovačke banke bila najveći gubitnik na Zagrebačkoj burzi s obzirom da je potonula gotovo 9 posto na 6,60 kuna na solidnom prometu od 213.000 kuna. To je ujedno i najviši promet tom dionicom od kraja srpnja 2015. godine.

U ponudi Vuković i Žabčić ističu da ne očekuju da će njihova ponuda bitno utjecati na buduće poslovanje banke s obzirom da namjeravaju podržati očuvanje postojeće stabilnosti i poticati nastavak dugoročne strategije Karlovačke banke ka razvoju stabilne, inovativne i moderne kreditne institucije.

Najavljuju i kako se organizacijska struktura Karlovačke banke, politika zapošljavanja i radno-pravni status radnika, kao i mjesta u kojima banka obavlja svoje djelatnosti neće se mijenjati. Nemaju namjeru ni mijenjati postojeći sastav Uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime