Ogulin.eu Karlovačka županija jedna od rijetkih prepoznala važnost subvencioniranja obrtnih sredstava

Karlovačka županija i HBOR danas su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi  programa kreditiranja: „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, „Investicije privatnog sektora“ i „Obrtna sredstva“.

U ime Karlovačke županije ugovore je potpisala zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, a u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak to su učinili rukovoditeljica Direkcije razvoja Danijela Maršić Peica te rukovoditelj Direkcije za poslovanje s bankama, financijskim institucijama i jedinicama lokalne samouprave Mario Perić. 

Sam ugovor ima ukupni potencijala od 10 milijuna kuna, uz subvenciju kamatne stope do 2 posto za mikro, male i srednje poduzetnike koji ulažu na području Karlovačke županije. Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin istaknula je kontinuitet podrške Karlovačke županije poduzetnicima:

” Županija će pokrivati onaj dio kamata gdje će nekome kredit zaista biti s nula kamata, a negdje do oko 1,5 posto. Kod mladih, žena i početnika, odlučili smo da i trošak obrade kredita mi financiramo.

Zadovoljstvo što je Karlovačka županija jednu od rijetkih, posebice u vrijeme vrijeme koronakrize  prepoznala važnost subvencioniranja obrtnih sredstava istaknula je rukovoditeljica Direkcije razvoja Danijela Maršić Peica: 

” Kreditiranje investicija, odnosno investicijskih projekata bit će moguće s kamatnom stopom već od nula posto. Ta kamatna stopa, naravno ovisi o pravilima o potporama, ali većinom može biti oko nula posto. Jednako vrijedi za poduzetnike koji već imaju dugogodišnje radno iskustvo kao i za one koji se tek odluče za neki poduzetnički pothvat. “

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i predsjednik županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman  i predsjednik Obrtničke komore Darko Stanković. Naglasili su kako su upravo u ovome trenutku mikro poduzetnici najviše pogođeni krizom te će im svježi kapital svakako pomoći prebroditi određene poslovne rezultate.

Ogulin.eu Karlovačka županija jedna od rijetkih prepoznala važnost subvencioniranja obrtnih sredstava

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime