Ogulin.eu Jedan učenik ogulinske Gimnazije pozitivan na covid-19

Županijski stožer civilne zaštite potvrdio je da je jedan učenik Gimnazije Ogulin pozitivan na covid-19, a učenici razreda i nastavnici u samoizolaciji.

Jedan učenik Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin pozitivan na covid-19, stoji u današnjem izvješću ŽSCZ Karlovačke županije.

– Jedan je razred (11 učenika) stavljen u samoizolaciju i 4 profesora. Daljnja epidemiološka obrada je u tijeku, rečeno je u izvješću.

Vijest nam je potvrdio i ravnatelj Gimnazije Hrvoje Magdić:

– Potvrđujem kako je jedan učenik Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana (drugi razred) jučer testiran, a nalaz je pokazao da je pozitivan na koronavirus. Učenik je kontakt ranije oboljele osobe (svog oca). Zadnji put u školi je bio u utorak, a od srijede (nakon pozitivnog nalaza svog oca) nije dolazio u školu, kazao je Magdić.

U dogovoru s epidemiološkom službom, 11 učenika razreda u koji ide oboljeli učenik i 4 nastavnika stavljeni su u samoizolaciju koja će trajati do 7. listopada.

Od 24 testirana u Ogulinu samo je jedan nalaz stigao pozitivan.

Stanje u Karlovačkoj županiji

U posljednja 24 sata  od ukupno 197 nalaza pristiglo je 6 pozitivnih nalaz na COVID-19 za područje Karlovačke županije. Oboljela su četiri muškarca i dvije žene: tri osobe su iz Karlovca, jedna iz Duge Rese, jedna iz Ogulina i jedna iz Cetingrada.

U samoizolaciji u županiji se nalazi 608 osoba i utvrđeno je jedno kršenje mjere. 

Do sada je oboljelo 325 osoba u Karlovačkoj županiji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime