Ogulin.eu Četvrta obljetnica posvete župne crkve bl. A. Stepinca

U petak 2. listopada  obilježena je četvrta obljetnica od posvete župne crkve bl. A. Stepinca u Ogulinu.

Misno slavlje je predslavio župnik Plaškog i Saborskog don Goran Antunović u suslavlju mjesnog župnika župe bl. A. Stepinca fra Petra Grubišića.

Glazbom je misu liturgijski pratio župni zbor pod ravnanjem Sanija Francetića.  Misi je nazočilo stotinjak vjernika među kojima i zamjenik gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja.

 Danas slavimo rođendan ove crkve a to je svetost trenutka posvećenja, poručio je na početku propovjednik don Goran. Crkva je mjesto susreta Ljudi i Boga, mjesto u kome nas Bog poziva na obraćenje. Bog je u Crkvi ali je i u nama, on se spušta na našu razinu. On želi stanovati u nama, jer smo svi mi po postanku hram Božji. Naše kršćansko poslanje nam nalaže da živimo sveto i borimo se protiv grijeha. Svi smo pozvani na svetost i vječnost a ne prolaznost. Naša crkva je Zekejeva smokva s koje vidimo Isusa. Nakon ove euharistije, nosimo Boga kući, zaključio je don Goran Antunović svoj propovijed.

Završnu riječ uputio je na kraju župnik fra Petar Grubišić  uz nadu i vjeru da će u vjerničkom puku još više rasti svijest o proslavi obljetnice posvete crkve koja će naredne godine zabilježiti jubilej od 5 godina posvećenja.

Nakon mise održano je druženje vjernika i svećenika ispred crkve uz piće i kolače koje su pripremile domaće župljanke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime