PZ Ogulin 4 1

Među onima koji su zbog svoje kvalitete i posebnosti neizostavan dio hrvatske gastronomije nalazi se i Poljoprivredna zadruga Ogulin. Sa Ogulinskim kiselim zeljem koje nosi zaštićenu oznaku izvornosti dobili su priliku izlagati na Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda.

Poljoprivredna zadruga Ogulin, prodaje i promovira tradicionalne ogulinske proizvode u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, u sklopu 6. sajma zimnice i autohtonih proizvoda, od 16. do 18. listopada.

Na sajmu svoje proizvode predstaviti će i prodavati oko 100 hrvatskih proizvođača iz cijele Hrvatske tijekom petka i subote od 8 do 20 sati te u nedjelju do 15 sati.

S obzirom na veliki interes potencijalnih izlagača, broj mjesta za izlagače bio je ograničen. Ogulinsko kiselo zelje nosi zaštičenu oznaku izvornosti zbog čega je dio probranoga društva proizvoda tradicionalne zimnice i hrvatskih autohtonih proizvoda.

Sajam je u ime ministrice poljoprivrede Marije Vučković otvorio pomoćnik ministrice Zdravko Barać.

– Poticanjem domaćih proizvođača i proizvodnje  lokalnih proizvoda ujedno želimo potaknuti potrošače na razmišljanje o tome što jedemo, odakle nam hrana dolazi i u kojim se uvjetima proizvodi. Očuvanje običaja pripreme zimnice okosnica je ovoga Sajma, a dodatna nam je želja potaknuti mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva na preradu primarnih proizvoda, kako bi se osnažila i postala konkurentnija na sve zahtjevnijem tržištu – rekao je.

Pored bogate ponude zimnica, na Sajmu se predstavlja većina od 23 proizvoda koji nose zaštićenu oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime