Ogulin.eu Županija završila projekt kotlovnice na biomasu za dvije ogulinske škole u vrijednosti 3,3 milijuna kuna

U dvorištu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić jučer je obilježeno puštanje u rad zajedničke kotlovnice na biomasu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

Projekt vrijednosti 3,3 milijuna kuna je zajednički projekt Karlovačke županije, Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA-e) i dviju ogulinskih škola. Cilj izgradnje zajedničke kotlovnice na drvnu sječku je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije – biomase u Karlovačkoj županiji u odnosu na dosadašnje korištenje lož ulja. Očekivane uštede korištenja drvne sječke, kojom će se grijati OŠ Ivane Brlić Mažuranić i Obrtnička i tehnička škola Ogulin  su preko 30 posto. Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je ravnatelju REGEA-e Juliju Domcu na potpori i pomoći koju je REGEA pružila prilikom provedbe projekta izgradnje zajedničke kotlovnice te povlačenju bespovratnih sredstava kroz Program Interreg IPA CBC HR-BiH-CG. Izgradnju kotlovnice izvela je tvrtka Mi-Maris iz Zagreba.

Ravnateljice obiju škola istaknule su uštede koje će se postići ovom investicijom, ali i drugima koje su u tijeku. Trenutno je u fazi i izmjena stolarije na Obrtničkoj i tehničkoj školi što je nastavak ulaganja koja županija kao osnivač provodi u sklopu projekata “407 za 047”. Također, ravnateljice su se zahvalile Karlovačkoj županiji kao osnivaču i inicijatoru projekta, REGEA-i na pomoći kod provedbe i Tomislavu Lipošćaku na sudjelovanju i pomoći u provedbi i realizaciji projekta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime