Ogulin.eu Stručni skup "Sretno dijete" održao se 22. i 23. listopada u Ogulinu

Od 22. do 23. listopada u konferencijskoj dvorani Hotela Frankopan u Ogulinu održao se stručni skup pod nazivom “Sretno dijete – implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi”.

Stručni skup održava se u organizaciji Foruma za slobodu odgoja te Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin.

Organizirane su grupe od 14 učiteljica i učitelja iz desetak lokalnih škola za stručno usavršavanje u području mentalnog zdravlja i osnaživanja djece i mladih, pa je tim povodom polaznike pozdravila zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Zamjenica župana istaknula je kako je osim usvajanja znanja i vještina, bitno i stvaranje samopouzdanja i samopoštovanja kod djece. Također, navela je kako je rast u poticajnom radnom okruženju ključan čimbenik kako bi djeca izrasla u zdrave i odgovorne ljude.

Cilj dvodnevnog seminara je usvojiti kompetencije za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta i njegov socio-emocionalni razvoj, kao i znanja potrebna za proučavanje osobnih i socijalnih kompetencija.

Projektom se osnažuje i educira učitelje i stručne suradnike za provođenje sveobuhvatnog preventivnog programa za uspješnije komuniciranje i nenasilno rješavanje sukoba te jačanje osobnih i socijalnih kompetencija učenika. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime