Ogulin.eu Zbog korone Lika postala totalni hit: Traže se zamljišta i nekretnine, a cijene će vas ostaviti bez riječi
Foto: Fraxinus Croat, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Kada je kupovina nekretnina u pitanju, u modu je došla Lika, za kojom je posljednjih nekoliko mjeseci zavladao ogromni interes.

Kupuju se i traže stare ličke kuće, srušena seoska imanja, građevinska zemljišta, vrti se biznis, sređuju papiri, brzo mijenjaju vlasnička imena. Nije za čuđenje, kada u igru uđe iznimno niska cijena plodnog poljoprivrednog tla, koje se masovno nudi u bescjenje, od jedne do dvije kune po metru četvornom.

Osim jeftinog zemljišta, kao i kuća za adaptaciju koje se mogu pronaći već od dvadesetak tisuća eura, pojačanom je interesu presudio i ogromni strah od korone, koji je ljude naveo da investiraju u zemlju, u proizvodnju svoje hrane.

U posljednje vrijeme u Liku bježe Dalmatinci,a i Zagrepčani kojima je razorni potres donio dodatni strah. Već za stotinjak tisuća kuna brzopotezno postaju vlasnici prekrasnih kuća u gorju, na osami, primjerice na potezu od Gospića do Karlobaga, s plodnim tlom i šumom nadomak ruke.

U Lici prvi red do rijeke ima povišeni status. Naime, uz rijeku Gacku takvih lokaliteta više nema, a ako se koji i nađe u prodaji, nestane u tren oka. No i u njenoj blizini cijena je već od 20 do 35 eura po metru četvornom. Građevnom se zemljištu cijena kreće od pet do 25 eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime