karlovacka banka KARLOVACKI.HR

Tijekom ponude za preuzimanje koja je zaključena sredinom mjeseca glavni dioničari Karlovačke banke, Marko Vuković i Ivan Žapčić, povećali su svoj vlasnički udjel sa 75,1 na gotovo 89 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Prema izvješću o preuzimanju, ukupno su preuzeli i isplatili više od 2,4 milijuna redovnih dionica (serije A i B) plaćenih po 6,51 kunu.

Na ponudu su se u prvom redu oglušili imatelji povlaštenih dionica banke; tijekom ponude nije pohranjena ni jedna.

Banka je, inače, ovog utorka objavila i 9-mjesečne rezultate, a u tom razdoblju iskazala je nepunih 23 milijuna kuna bruto dobiti (-6,5%) te neto dobit od 22,6 milijuna, što je 8% ili dva milijuna kuna manje nego lani.

U Upravi pritom navode utjecaj knjiženja državnih obveznica koje se u portfelju vode po fer vrijednosti (lani je on, za razliku od ove godine, bio izrazito povoljan te je rezultirao nerealiziranom dobiti od gotovo 8 mil. kuna).

Istodobno, na ovogodišnju dobit pozitivno je djelovala zarada od prodaje dijela imovine ranije preuzete u zamjenu za nenaplaćena potraživanja.

To je povećalo dobit iz tzv. poslovanja koje se neće nastaviti, a koja je ove godine zbog spomenutih razloga iznosila 9,5 milijuna kuna (lani niti pola milijuna).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime