Suzana Kacic instagram i screenshoot
Foto: Instagram/Screenshot

Posljednjih dana društvenim mrežama počele su kolati fotografije na kojima profesorica hrvatskog jezika splitske Ekonomsko-birotehničke škole Suzana Kačić Bartulović ponosno pozira s pištoljem u rukama.

Te su fotografije, kako se neslužbeno doznaje, proslijeđene školi – zabrinuti roditelji upozorili su na profesoricu koja nije aktivna samo u obrazovnom nego i u političkom životu. Naime, Kačić Bartulović članica je Glavnog odbora SDP-a, a obnaša i dužnost predsjednice Savjeta za obrazovanje u splitskom SDP-u.

Fotografiju Kačić Bartulović s pištoljem kao problematičnu najprije su, kako doznajemo, uočili baš stranački kolege.

No iako je u razgovoru za Večernji list kazala da je riječ o igrački odnosno lažnom pištolju, od pouzdanih stručnjaka za oružje kojima smo dali fotografiju na uvid doznaje se da je ipak najvjerojatnije riječ o pravom oružju, i to o češkoj zbrojovci ili crvenoj zastavi.

Fotografija je snimljena u privatnoj mjenjačnici još jednog SDP-ovca, Borisa Bobanca, inače člana Predsjedništva splitsko-dalmatinskog SDP-a. On je inače poduzetnik i u portfelju ima nekoliko mjenjačnica, a sporna slika snimljena je u onoj u Rogoznici, nadomak Šibeniku.

Iz SDP-a su pak kazali da je još prije nekoliko godina donesen stranački akt o Načelima djelovanja u javnoj komunikaciji, a koji uključuje i ponašanje na društvenim mrežama.

– Posljednjih godina uočili smo da objavljivanje fotografija i iznošenje stavova može uvelike naštetiti stranci. Zbog toga možemo najaviti da će se ubuduće spomenuti akti striktnije provoditi – poručili su iz SDP-a.

Iz same stranke od nekoliko pozicioniranih članova Večernji list doznaje da u SDP-u već neko vrijeme muku muče s javnim istupima Kačić Bartulović.

Večernji list neslužbeno doznaje da je u školi podeblji dosje i niz upozorenja koja su uručena toj nastavnici, i to ne samo u doba sadašnje nego i bivše ravnateljice. O objavljenim slikama komentar smo zatražili su i od ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.

– Ravnatelj kao stručni i poslovodni voditelj školske ustanove odgovoran je za njezin zakonit rad, ima obvezu poduzimati korake ako utvrdi da radnik ne ispunjava obveze, ugrožava sigurnost sudionika i/ili krši pravila propisa, struke i etičkog kodeksa. Ravnatelj može radnika pisano upozoriti na obvezu iz radnog odnosa i upozoriti ga na mogućnost otkaza u slučaju nastavka povrede te obveze, a zatim dalje postupati u svojoj ovlasti u skladu s okolnostima.

Iz vašeg upita razvidno je da je riječ o potpuno neprihvatljivom ponašanju te da takva osoba ne bi trebala raditi u školi – poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime