lockdown corona 1

Austrija je u subotu donijela odluku da od utorka ide u novi ‘lockdown’, uz policijski sat od 20 do 6 sati kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

U svijetu je zabilježeno više od 505.000 novih slučajeva koronavirusa. Pandemija ne jenjava. Brojne europske države proglasile su ‘lockdown’. Tako su se Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Sloveniji... u uvođenju ‘lockdowna’ priključile i Austrija te Velika Britanija. Obje će zemlje stroge mjere držati na snazi cijeli ovaj mjesec.

 Austrija je u subotu donijela odluku da od utorka ide u novi ‘lockdown’, uz policijski sat od 20 do 6 sati kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, najavio je kancelar Sebastian Kurz. “Drugi ‘lockdown’ uvodi se od utorka do kraja studenog”, rekao je Kurz na konferenciji za novinare u Beču. Austrija zatvara restorane i hotele, kulturne ustanove i zaustavlja sport. Cilj je, kako je rekao kancelar, u prosincu polako ublažavati mjere. Srednje škole i fakulteti prelaze na nastavu na daljinu, dok za niže razine obrazovanja škole ostaju otvorene. Otvoreni ostaju i dućani i frizerski saloni. Austrija je bila uglavnom pošteđena u prvom valu ali je posljednjih tjedana došlo do eksplozije broja novi infekcija.

Britanski premijer Boris Johnson uvodi ponovno karantenu u Engleskoj nakon što je u zemlji potvrđeno više od milijun zaraženih koronavirusom, a drugi val pandemije prijeti blokadom zdravstvenog sustava.

Od putnika će se tražiti da se prođu testiranja koja moraju biti negativna tri dana prije dolaska u New York, rekao je guverner.

Većina posjetitelja države New York moraju u karantenu najmanje tri dana prije testiranja na koronavirus, najavio je u subotu guverner Andrew Cuomo predstavljajući jedan od najstrožih karantenskih režima u Sjedinjenim Državama. Ako se test pokaže negativnim, putnik može napustiti karantenu, prenosi Reuters.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime