Futsal reprezentacija HNS Arhiva

Hrvatska futsal reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine. Bolja od Hrvatske bila je Češka koja je u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija slavila u Brnu nakon drame izvođenja penala.

Nakon 40 minuta uzvrata u Brnu bilo je 2:2, baš kao i prije tri dana u prvoj utakmici u Zadru, pa se igralo dodatnih deset minuta. Kako u produžetku nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju šesteraca, a konačni je pobjednik bio odlučen tek nakon osme serije u kojoj je prvo češki vratar Vahala obranio udarac Matoševića da bi potom Vokoun uspio svladati Primića i odvesti Češku na SP.

Hrvatska će tako nastaviti svoj post što se tiče sudjelovanja na malonogometnim SP-ima, dosad je hrvatska futsal reprezentacija nastupila samo na SP-u u Gvatemali 2000.

Uzvratna utakmica drugog para dodatnih kvalifikacija, između Finske i Srbije, odgođena je zbog pozitivnih testova na koronavirus. Prvi susret igran prije četiri dana u Kragujevcu dobila je Srbija 1:0.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime