Obrtnička i tehnička škola Ogulin

Ove godine u tjednu od 9. do 13. studenog obilježavamo Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Nakon pet godina ova je manifestacija prerasla u platformu za razmjenu iskustava brojnih dionika SOO-a diljem Europe i šire. Trenutačno se u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odvijaju 222 partnerska događanja u 27 zemalja, a u njima sudjeluje više od 628.000 ljudi.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin aktivno sudjeluje

Obrtnička i tehnička škola Ogulin aktivno se uključila i ove godine na način da su registrirali događanje preko službene stranice Europskog tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Događanje se temeljilo ovaj put na neminovnim posljedicama razvoja tehnologije. Tema radionice na kojoj su aktivno sudjelovali učenici zanimanja tehničar za računalstvo bila je Zbrinjavanje elektroničkog otpada.

Nakon radionice učenici su ostali iznenađeni činjenicama: da je zbrinjavanje elektroničkog otpada potpuno besplatno za građane, zatim da je Europa najbolja po pitanju zbrinjavanja takve vrste otpada a zapravo zbrine samo 40% onoga što i proizvede. Da jednoj limenci treba čak do 1000 godina da se razgradi u prirodi, a ako pravilno zbrinemo 1 tonu limenki da ćemo od tog materijala moći napraviti čak 900 kilograma novih. Učenici su svoje znanje odmjerili u Kahoot kvizu, a najbolji su bili Sara Puškarić, Gabrijel Grdešić i Hrvoje Žilić.

Voditelji ovih radionica bili su nastavnici: Davorka Božičević i Bojan Grba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime