misa

U srijedu 18. studenog u Ogulinu se večernjom misom, klanjanjem  kao i  molitvom kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba  obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u nazočnosti predstavnika brojnih gradskih udruga i svih onih kojima je grad heroj na srcu.

Misu je predslavio župnik Ogulina vlč. Nikola Prša u suslavlju župnog vikara Brune Lovakovića. „Danas se spominjemo svih poginulih u Domovinskom ratu a posebno onih u Vukovaru i Škabrnji koji su dali svoju krv za slobodu,“ poručio je vlč. Prša. Nakon mise održano je klanjanje pred Presvetim koje je predvodio vlč. Lovaković s molitvom primjerenom trenutku s težištem na braniteljima i njihovim žrtvama. Misu je glazbom animirao zbor mladih pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ante Tripala i orguljsku pratnju Marije Kaurić.

Zatim su svi sudionici mise kod spomenika hrvatskim braniteljima nazočili molitvi za branitelje koju je predvodio vlč. Nikola u Prša u suslavlju vlč.Brune Lovakovića i fra Mirka Gregova iz ogulinskog samostana sv. Franje Asiškog. Mladi župe su molitvu animirali s nekoliko prigodnih skladbi. Na koncu su svi sudionici krenuli ulicom Bernardina Frankopana od Trga hrvatskih rodoljuba pa do policijske postaje paleći lampione.   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime