blagdan krista kralja

U nedjelju 22. studenog u Ogulinu je u samostanu „Sv. Franje Asiškog“ franjevaca trećoredaca glagoljaša u kapeli Krista kralja svečano proslavljen nebeski patron kapele i zaštitnik samostana.

Održano je to 83. godinu za redom od kada franjevci djeluju u Ogulinu, u početku samo u samostanu, a izdvajanjem nove župe bl. A. Stepinca i u mlađoj ogulinskoj župi.  Misno slavlje predslavio je župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša u suslavlju domaćina, upravitelja samostana fra Mirka Gregova,  subrata fra Bernarda Rubinića,  fra Petra Grubišića iz bl. A. Stepinca, don Želja Kutena župnika Trošmarije, Lešća na Dobrii Lipe na Dobri te vlč. Peje Ivkića župnika Oštarija i Cerovnika. Glazbom je misu animirao domaći zbor uz gitarski i orguljsku pratnju dr. Tihomira Beline. Uz vjernike misi je nazočio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović kome je fra Mirko Zahvalio na financijskoj pomoći.

„Danas slavimo kraj liturgijske godine i razmišljamo o kriterijima po kojima će nas Isus na svom drugom dolasku dijeliti. On ljude neće suditi nego prosuđivati po njihovim djelima. Svakodnevna djela milosrđa prema nepotrebnijima su ta djela, jer Isus je rekao: “ono što ste učinili najmanjem od moje braće, meni ste učinili“. Na blagdan Krista Kralja trebamo posvijestiti činjenicu da imamo Isusa Krista Kralja. I mi imamo po njemu kraljevsko dostojanstvo te smo na svijetu da služimo  drugima, svoj potrebitoj braći,“ zaključio je propovjednik vlč. Prša. 

Domaćin, fra Mirko Gregov na koncu je zahvalio svim dobročiniteljima koji su proteklog razdoblja pomogli samostanu, svojevrsnom centru duhovnosti u samostanu. Nakon mise brojni vjernici zadržali su se na agapeu sa svećenicima u dvorištu i prostorijama samostana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime