Martina zupanica 1

Županica Martina Furdek Hajdin sudjelovala je na online sastanku s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Sastanku su nazočili načelnik nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te svi župani, predstavnici Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina.

Tema sastanka bila je uvođenje novih mjera Stožera civilne zaštite RH od 22. studenog te analiza epidemiološke situacije po županijama. Svaka županija izvijestila je premijera Plenkovića o epidemiološkoj situaciji te poduzetim mjerama u borbi protiv COVID-a. Županica Martina Furdek Hajdin izvjestila je o rekordnom broju oboljelih u Karlovačkoj županiji od početka borbe protiv koronavirusa u proteklom tjednu, ali unatoč tome naglasila je da smo jedna od boljih županija po pitanju oboljelih. Epidemiološka situacija i dalje nije kritična te se Karlovačka županija dobro suočava sa svim posljedicama koje kriza donosi. Također, županica je naglasila da smo jedna od prvih županija koja je oformila izdvojenu izolacijsku jedinicu za smještaj asimptomatskih i lakše bolesnih COVID pozitivnih pacijenata iz domova za starije i nemoćne osobe na području Karlovačke županije. Dalje, podsjetila je i na Odluku iz ožujka o funkcionalnoj integraciji bolnica na području Karlovačke županije: Opće bolnice Karlovac, Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin i Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa.

Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin imenovana je COVID -19 bolnicom za smještaj i pružanje zdravstvene skrbi oboljelim osobama od virusa Sars-Cov-2 sukladno procjeni progresije epidemije bolesti COVID-19, a prema stanju popunjenosti bolničkih kapaciteta u Karlovačkoj županiji, odnosno Opće bolnice Karlovac. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime