projektika

U prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac danas je održano predstavljnje Kataloga projekata Karlovačke županije, ProjektiKA. Ovogodišnja ProjektiKA održana je on line, zbog specifičnosti događaja i važećih COVID mjera.

Tako su Katalog projekata on line predstavili županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman. Zoran Lukšić Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije JURRA prikazao je projekt Regionalnog centra kompetentnosti, uz pripadajuće projekte “KaRIJERA i JA” te “STRuKA i TI”. U Katalog je uvršteno 40-ak projekata čija je vrijednost oko 1,5 milijardi kuna. U to su uključeni projekti privatnog i javnog sektora, a zajednička im je poveznica društveni i gospodarski značaj te mogućnost finaciranja EU sredstvima.

Kako je ovom prigodom istaknula županica Martina Furdek Hajdin u katalogu su predstavljeni projekti koji su odabrani prema svome značaju i mogućnostima financiranja. Sve su ovo projekti iz baze projekata programa Karlovačke županije “407 za 047”, što ne znači da su ostali projekti manje važni, posebno za lokalne sredine te se na njima i dalje radi. Karlovačka županija i na ovaj način nastoji pomoći županijskom gospodarstvu, unaprijediti sustav obrazovanja i time postići socijalnu stabilnost društva, a sve u cilju demografskog oporavka prostora naše županije.

Svi predstavljeni projekti koji se nalaze u Katalogu već su u nekoj od faza realizacije, bilo kao idejni projekt, kroz izradu projektne dokumentacije, pripremu akata za gradnju ili čak u fazi izgradnje.  

Prezentacije su održane putem računalne aplikacije, sve uz prijenos uživo iz Županijske komore Karlovac. Na prezentaciju Kataloga odazvali su se nositelji projekata, gospodarstvenici s područja Karlovačke županije, predstavnici naših gradova i općina te institucija i ustanova čiji su projekti uključeni u ovogodišnji Katalog projekata.

Katalog projekata predstavljen na današnjem skupu dostupan je na mrežnim stranicama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac, kao i u tiskanom izdanju također dostupnim u Komori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime