dinamo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu.

Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Nakon što je 49 godina čekao na “europsko proljeće”, Dinamo je u zadnje tri sezone dva puta “prezimio” u Europi.

U sezoni 2018/19. “Modri” su pod vodstvom Nenada Bjelice dogurali do osmine finala Europske lige u kojem su ispali od Benfice. Prošle sezone su zaključili europski put u skupini Lige prvaka, a ove sezone pod vodstvom Zorana Mamića osvojili su prvo mjesto u skupini EL sa 14 bodova i jednim primljenim golom i sada ih čeka ogled protiv Krasnodara.

Ruski sastav je plasman u 16-inu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelsea i Seville.

U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza.

Momčad vodi 37-godišnji trener Murad Musajev, a glavne zvijezde momčadi su švedski napadač Marcus Berg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak Tonny Vilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari.

Kapetan momčadi je bjeloruski stoper Aleksandar Martinovič, a Krasnodar se trenutačno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva sa 27 bodova, 11 manje od vodećeg Zenita.

Usporedbe radi, Krasnodar je ove sezone jednom igrao protiv moskovskog CSKA, od kojeg je Dinamo bio bolji u skupini, i susret je završio 1-1.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime