Hrvatske rukometašice

Hrvatske rukometašice danas igraju s Francuskinjama u polufinalu Europskog prvenstva u Danskoj. Pobjeda protiv Francuskinja, izabranicama Nenada Šoštarića osigurala bi finale i medalju.

Utakmica u Herningu počinje u 18 sati, uz prijenos na našem Drugom programu. Uvodna emisija je od 17.30.

Nakon Mađarske, Nizozemske, Srbije, Norveške, Rumunjske i Njemačke pred hrvatskim rukometašicama je Francuska. To im je sedma utakmica u dva tjedna. Utakmicu su najavile Katarina Ježić i Paula Posavec.

– Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, one su europske prvakinje. Mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, sa srcem, baciti se na glavu. Atmosfera je odlična među svima nama, veliko hvala svima od srca na podršci i jedva čekamo da krene, rekla je Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

– Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećajmo borbu do posljednjeg daha, rekla je Paula Posavec, reprezentativka Hrvatske.

Francuskinje su bez poraza na ovom Europskom prvenstvu, a u Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercyja od prije dvije godine. Francuskinje su aktualne europske prvakinje nakon što su prije dvije godine pred svojim navijačima u finalu u Parizu pobijedile Rusiju s 24-21.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.).

Posljednji susret Hrvatica i Francuskinja bio je 2007. godine kad su Francuskinje slavile s 28:26.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime