Ika Lesce na Dobri godisnjak Glas

Uoči Božića tiskan je prvi ovogodišnji, božićni broj Glasa, glasila župa Lešća na Dobri, Trošmarije i Lipe, triju župa u sjevernom dijelu Ogulinskog dekanata.

Ovo je već 31. godina da ovo glasilo periodično jednom ili dva puta godišnje izlazi iz tiska a koje uređuje župnik don Željko Kuten kao i dipl. teolog Marinko Vladić ispred Uređivačkog vijeća. Grafičku obradu je uradio Amir Alijagić, lektorica je prof. Valentina Ceranić a tisak je obavio Alfacommerce iz Zagreba. Glas se time nametnuo kao najznačajnije župno glasilo u biskupiji, izuzev dekanatskih glasila a koje izlazi preko tri desetljeća.

            Uvodnik kao reminiscenciju na koronu napisao Marinko Vladić a posebno ga je usmjerio na raseljene župljane koji pomažu svoje župe materijalno, radom, savjetom i glasom. „Vjera je lijek za očaj, pruža psihološku i emocionalnu podršku,“ jedna je od poruka župnika don Željka Kutena u svojoj uvodnoj riječi, nakon čega slijedi božićna poruka biskupa Zdenka Križića. Zatim slijedi prikaz najznačajnijih pastoralnih događanja u župama Trošmarija, Lešće na Dobri i Lipi, kao i brojnim građevinskim radovima na sakralnim objektima spomenutih župa.

Uz zahvalnice, Glas donosi i tekst pod nazivom „Gdje je Bog u doba koronavirusa“ prema knjizi Johna C. Lennoxa. Glas se zaključuje novom foto rubrikom Župna događanja u slici. Na zadnjoj stranici su fotografije nekih supružnika koji su sakrament braka uspostavili u ovim trima župama proteklih 50 godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime