Zupanica kordinacija civilne zastite

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije je tijelo koje koordinira rad svih službi vezano za sanaciju posljedica potresa koji je pogodio i područje Karlovačke županije.

Glavni je to zaključak sinoćnjeg izvanrednog sastanka članova Stožera, sazvanog na inicijativu županice Martine Furdek Hajdin, a održanog u ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac. U nazočnosti županice zaključeno je da su brojne hvalevrijedne inicijative građana, pojedinaca i udruga, tvrtki te jedinica lokalne samouprave za pomoć i sanaciju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji došle spontano i neorganizirano ali da sve treba usustaviti i djelovati planski, sukladno postojećim planovima djelovanja. Stoga je zaključeno da sve takve inicijative moraju ići prema Stožeru CZ Karlovačke županije koji će ih potom svojom vertikalom proslijediti prema državnoj razini ili koordinirano rješavati na području Karlovačke županije. Takođe sve informacije od strane građanstva trebaju ići preko Centra 112 na njihov dežurni telefon. Kako je izvjestio ravnatelj OB Karlovac Nikša Antica, zdravstveni sustav u Karlovačkoj županij je stabilan i uredno pruža sve potrebne usluge pacijentima, a OB Karlovac je zaprimila i pacijente sa područja Sisačko-moslavačke županije te su pripravni to činiti i dalje.

Na sastanku je izvješteno o upučenoj pomoći na područje Sisačko-moslavačke županije te o prijavljenim štetama na području Karlovačke županije. Na području Sisačko-moslavačke županije trenutno se nalazi 11 vatrogasnih vozila i 53 vatrogasca s našeg područja, a u Karlovcu je angažirano 100 vatrogasaca, od kojih su 91 iz lokalnih DVD-ova. Na terenu su i članovi HGSS-a stanice Karlovac, a Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije uputio je svoja 4 tima na područje Sisačko-moslavačke županije. Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije također je ponudio pomoć i usluge kolegama u Sisku.

Na području Karlovačke županije je od današnjeg potresa prijavljeno 30 oštećenja objekata, 28 na području grada Karlovca, jedno oštećenje u Dugoj Resi i jedno u Lasinji. Uglavnom se radi o oštečenjima krovišta i dimnjaka. Materijalna šteta tek će se utvrditi. 

Kontakti na koje se prijavljuju sve akcije su: 047/112, e-mail: [email protected] i mobitel 091/4793103.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime