Ogulin.eu Misteriozni metalni monolit pojavio se u još jednom gradu. Ne zna se radi li se o istom ‘umjetniku’

Tajanstveni metalni monolit, sličan onima kakvi su se pojavili u pustinji u američkom Utahu i u nekoliko europskih zemalja, otkriven je na obali rijeke u Torontu.

Pravokutni stup visok gotovo četiri metra, već se pojavljivao i nestajao drugdje u Kanadi, u gradovima Vancouveru na zapadu zemlje i u Winnipegu na jugu početkom prosinca.

U Torontu je nekoliko ljudi pohrlilo fotografirati se s neobičnim predmetom te su slike podijelili na društvenim mrežama.

Na fotografiji objavljenoj u petak ujutro na Instagramu, čini se da je objekt vandaliziran grafitima crvene boje.

Prvi monolit ovog tipa sredinom studenoga otkriven je u pustinji u Utahu.

Potom su se slični stupovi počeli pojavljivati u raznim dijelovima svijeta – na brdu u Rumunjskoj, na plaži na otoku Wight (na jugu Engleske), a potom i u Poljskoj, potičući znatiželju korisnika društvenih mreža.

Neki su vidjeli sličnost s izvanzemaljskim monolitima iz znanstveno-fantastičnog filma Stanleyja Kubricka “2001: Odiseja u svemiru”.

Grupa koja djeluje pod nazivom “The Most Famous Artist” sa sjedištem u Novom Meksiku objavila je da je autor predmeta u Utahu član njihove grupe, ali ne i objekata otkrivenih u Rumunjskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime