Ogulin.eu Škole Karlovačke županije sigurne i spremne za početak novog polugodišta

Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar zajedno sa svojim suradnicima održala je video sastanak sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Karlovačka županija osnivač.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju velika oštećenja pretrpjele su i same škole, od kojih će se neke morati ponovno izgraditi, a dio njih obnoviti.

Na prijedlog zamjenice župana svaka škola dostavit će Karlovačkoj županiji broj, odnosno kapacitet kojim raspolaže za prihvat učenika iz potresom pogođenih područja. Također, poseban naglasak stavljen je na strukovne škole  koje održavaju stručnu praksu, a čiji su kabineti razrušeni. Kako bi i njima pomogli, organizirat će se stručna praksa za te učenike pri školama Karlovačke županije, ali i kod gospodarstvenika, ukoliko se za to pokaže potreba.

 Kako se razoran potres osjetio i u Karlovačkoj županiji, zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar obavijestila je ravnatelje da podnesu prijavu štete na svojim školama ukoliko za to postoji potreba. Također, razgovaralo se i o redovitom praćenju epidemiološke situacije pri školama.

Zaključeno je da su sve škole kojima je Karlovačka županija osnivač sigurne za prihvat djece i da će spremne dočekati početak novog polugodišta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime