Ogulin.eu HGSS Ogulin spasio šestero planinara s Bijelih stijena

Spasioci HGSS-a iz stanice Ogulin probili su se do šestero planinara koji su jučer zvali u pomoć jer su njihova vozila zametena snijegom kojeg je dosta napadalo na tom području te su ih transportirali na sigurno.

Nakon primljenog poziva u dogovoru s HGSS stanicom Delnice krenuli su terenskim vozilom iz pravca Jasenka, dok su spašavatelji iz stanice Delnice trebali pokušati probiti s dvojim motornim sanjkama s njihove strane.

Akcija je protekla relativno dobro, očekivali smo puno veće nevrijeme, ali izašli su nam u susret domaći ljudi i stroj bez kojeg se ne bi probili gore. Gore ima metar snijega i još uvijek pada, rekao je Mladen Porubić pročelnik HGSS-a stanice Ogulin.

U akciji je sudjelovalo 12 članova s tri vozila i četvero članova HGSS stanice Delnice s dvojim motornim sanjkama.

Luka Ivančić, jedan od planinara koji su bili zarobljeni na Bijelim stijenama kazao je riječkoj ekipi HTV-a da su na Bijele stijene došli u nedjelju, planinarili su i bili u skloništima. Naglasio je da su automobile ostavili na djelu gdje je tada bilo sigurno, ali je noćas pao snijeg, te su automobili ostali zatrpani. Dodao je da nisu bili u opasnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime