Ogulin.eu Beroš: "Građani vjeruju znanosti, struci, do kraja ožujka mogli bi procijepiti milijun građana. Traži se cjepivo više"

‘Interes je velik, traži se i cjepivo više. Moramo doseći stupanj procijepljenosti preko 70 posto i vjerujem da ćemo to postići‘, rekao je Vili Beroš.

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u programu HTV-a te kazao kako je epidemiološka situacija bolja. 

– Pritisak na zdravstveni sustav je sve manji. Želim vjerovati da je to rezultat odgovornosti građana, ali to pokazuje i puni smisao naših mjera. Ne smijemo napraviti ništa što bi ugrozilo ove pozitivne trendove, osobito ako se osvrnemo na zbivanja u okolnim zemljama, na taj tzv. treći val, na moguće posljedice druženja tijekom blagdana, a i s obzirom na specifičnu situaciju u Hrvatskoj, a to je zbivanje u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tamošnje okolnosti mogu pridonijeti širenju epidemije, moramo biti oprezni, poručio je Beroš.

Što se tiče cjepiva, kazao je da je zadovoljan te da je Vlada RH napravila sve što je bilo moguće da se osigura cjepivo.

– Interes je velik, traži se i cjepivo više. Građani su poklonili vjeru znanosti, struci, medicini. Moramo doseći stupanj procijepljenosti preko 70 posto i vjerujem da ćemo to postići. Popodne je, u dogovoru s EK, potvrđena nova dodatna količina cjepiva od 700.000 doza. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime