Ogulin.eu Medved: Do kraja siječnja će biti zbrinuti svi koji nemaju gdje stanovati

Do sada su 602 stambene jedinice postavljene, preko 700 ih je postavljeno na električnu mrežu. Vjerujem da će do kraja siječnja će sve obitelji koje nemaju gdje stanovati, a koje žele ostati u neposrednoj blizini svojih domaćinstava, imati siguran dom, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gostujući u Dnevniku Nove TV.

Upitan koja će biti uloga župana Ive Žinića u idućih nekoliko mjeseci i hoće li on odstupiti s funkcije, Medved kaže kako će se odluke donositi temeljem svih pokazatelja koje su zatražene od nadležnih tijela i službi.

“Jako je puno detalja i zato smo zatražili konkretne pokazatelje. Uvijek je dojam i percepcija s obzirom na medijske napise jedno, a konkretne činjenice i argumenti su drugo. One će biti smjernice za odluke kakve ćemo donijeti u skladu sa zakonom. I HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik kriminala i korupcije”, poručio je Medved.

Govorio je i o stanju na Banovini.

“Prije tjedan dana smo dodatno osnažili skupine koje postavljaju kontejnere, oko 50 dnevno kontejnera ili mobilnih kućica. Do sada su 602 stambene jedinice postavljene, preko 700 ih je postavljeno na električnu mrežu. Vjerujem da će do kraja siječnja će sve obitelji koje nemaju gdje stanovati, a koje žele ostati u neposrednoj blizini svojih domaćinstava, imati siguran dom”, izvijestio je.

Vlada donijela preko 100 mjera

Komentirao je i veliku potrebu za grijalicama i građanima na potresom pogođenom području te poručio da se slobodno griju, jer su oslobođeni plaćanja računa za grijanje.

“Preko 100 mjera je Vlada donijela, da bi građani na ovom području lakše prebrodili ovu zimu i dočekali obnovu”, rekao je.

Odgovorio je i na komentare kako je stambeno zbrinjavanje nakon Domovinskog rata sistemsko pitanje te rekao kako nije mali broj osoba koje su kroz dugotrajni administrativni proces rješavale imovinsko pravne odnose.

“Stoga, predmet župana Ive Žinića, sagledajmo i sačekajmo činjenice na osnovu kojih ćemo donijeti odgovarajuće odluke, a što se tiče cjelovitog pristupa glede korisnika objekata koji ni danas nemaju rješenja za tu imovinu – to je nešto što ćemo vrlo brzo u narednom periodu rješavati jer je nedopustivo da ljudi koriste nekretnine 20 i više godina, a da nije administrativno riješeno kroz pozitivne zakonske propise”, zaključio je Medved.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime