Ogulin.eu Anđelka Salopek: Zajedničkim, sve brojnijim snagama, ZŽ HDZ-a diže glas za djecu - protiv nasilja

ZŽ HDZ-a Katarina Zrinski Ogulin provela je akciju povodom Dana ružičastih majica, programa prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači.

-Drago mi je da se veliki broj naših članica odazvalo ovoj akciji koja je za cilj imala podizanje svijesti u našem okruženju o ovom problemu nasilja koji se tiče najranjivije skupine među nama, a to su djeca, kazala je predsjednica ZŽ HDZ-a Katarina Zrinski Anđelka Salopek.

-Cilj djelovanja ZŽ HDZ-a Katarina Zrinski, koju prepoznaje svakim danom sve više žena grada Ogulina jest, između ostaloga, i borba protiv nasilja nad ženama i djecom te je to i razlog našeg ovako redovitog i predanog rada.

Svjesne činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, Zajednica žena je odlučila reagirati i poslati poruku da je nasilje neprihvatljivo.  

-Djeca su naše blago, a ujedno i najvažniji dio društva. Stoga ovom simboličnom gestom željele smo podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, nažalost ponekad i s teškim posljedicama. Željele smo reagirati kako bismo skrenule pozornost na razumijevanje i prihvaćanje različitosti koje nas okružuju, kazala je predsjednica ZŽ.

Običaj obilježavanja dana Ružičastih majica nastao je u Kanadi 2007. godine kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama.

Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime