Ogulin.eu Nova mjera HZZ-a za očuvanje radnih mjesta

Nova mjera za nadoknadu fiksnih troškova za siječanj 2021. godine

Poduzetnici  kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od  08. siječnja 2021. godine produžena mjera obustave rada i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. godine u odnosu na siječanj 2020. godine bio najmanje 60% , ostvaruju pravo na nadoknadu svih ili dijela fiksnih troškova  za siječanj 2021. godinu.

Novost u odnosu na mjeru za prosinac 2020. je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku 8 dana od isplate nadoknade (ako to nisu učinili prije podnošenja Zahtjeva). Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak  softverske opreme za fiskalizaciju.

Zahtjev  za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za siječanj 2021. godinu

Poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi. Popunjeni Zahtjev podnosi se nadležnoj ispostavi putem sustava ePorezna  od 15.veljače do 15. ožujka 2021. godine. Iznimno, poduzetnici koji nisu korisnici e Porezne dostavljaju popunjeni Zahtjev putem servisa Porezne uprave “Pišite nam”.

Isplata potpore na blokirani račun nije moguća ali je moguća na zaštićeni račun.

Odobrava se isplata sredstava iz mjere  Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19)  poslodavcima kojima su računi blokirani, ukoliko udovoljavaju svim ostalim kriterijima za dobivanje navedene mjere odnosno ukoliko su zaprimili Obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva.

Isplata navedenih sredstava može se odobriti samo ukoliko poslodavac ima otvoren zaštićeni račun za primanja, naknade i iznose koji su  izuzeti od ovrhe ili na kojima je ovrha ograničena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime