Martina Furdek-Hajdin

Povodom Dana ružičastih majica, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin obratila se učenicima osnovnih škola kojima je osnivač Karlovačka županija, a koji su danas sudjelovali na edukaciji na temu “Suzbijanje vršnjačkog nasilja”. 

Edukaciju je organizirao UO za školstvo u suradnji sa PU Karlovačkom, a sudjelovali su učenici od petog do osmog razreda. Nastavak je to kontinuiranih i dugogodišnjih edukacija na temu suzbijanja nasilja među mladima.

Ne samo danas već 365 dana u godini trebamo raditi na međusobnoj toleranciji i na suzbijanju unutarnjeg poriva ako osjetimo potrebu za agresijom. Moramo biti svjesni kako naša sloboda prestaje onog trenutka kada ugrožavamo tuđu slobodu. ” – istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin.

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teškoj bolesnoj majci. Hrvatski sabor je 2017. godine Dan ružičastih majica proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

U znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja na simboličan način uključili su se i djelatnici Karlovačke županije noseći na današnji dan ružičaste majice.

Ogulin.eu Županica Martina Furdek-Hajdin povodom Dana ružičastih majica pozvala na toleranciju i međusobno poštivanje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime