igralište
Ogulin
Sveti petar

U izvješću o radu Športske zajednice grada Ogulina za 2020. godinu, koje se našlo na Dnevnom redu posljednje sjednice mogli smo čuti dosta toga što je kasnije „uzburkalo strasti“ i otvorilo mnoga pitanja u ogulinskom sportu.

Nakon izvješća tajnika Športske zajednice Maria Pavića, vijećnik Tomislav Lipošćak kratko se osvrnuo na izvješće. U svom izlaganju napomenuo je kako se stvorio dojam da je u ovom SDP-ovom i Domitrovićevom mandatu sport postao „neželjeno dijete“.

Izostanak projekata u sportu u SDP-ovom mandatu

Koji su to veliki, kapitalni projekti koji su realizirani u sportu u ovom mandatu, pitao je Lipošćak. Tajnik Pavić odgovorio mu kako mu je teško na to odgovoriti, budući da je izvješće vezano samo uz 2020. godinu, ali da se baš i ne sjeća ostvarenih projekata u sportu u ovom mandatu.

Svlačionice još uvijek čekaju uređenje

Rekonstrukcija i uređenje svlačionica u Gradskoj sportskoj dvorani i opremanje prostorija za sportaše predviđeni su u planu za 2020. godinu, ali je realizacija, nula! – rekao je Lipošćak. Također je rekao kako je za vrijeme pandemije bio idealan trenutak za uređenje svlačionica, budući da za to vrijeme uglavnom sportaša i djece nije bilo u dvorani.

Pavić je odgovorio da su sredstva bila osigurana, ali da je Grad preuzeo provedbu i da odgovore treba potražiti na toj adresi.

Većina radova navodno plaćena, a jesu li izvršeni?

Što je s teniskim igralištem uz stadion NK Dobre na Svetom Petru, također je zanimalo Lipošćaka. Igralište je još nedovršeno, nema završne obloge, ograda je nedovršena. Većina radova je navodno već i plaćena i Lipošćaka je zanimalo konkretno koji su radovi plaćeni, a koji izvršeni te koliko je još preostalo radova za izvođenje, a koliko za plaćanje. Naime, pomaka nema. U 2020. sredstva nisu bila niti predviđena za ovaj projekt.

Sredstva osigurana, provedba izostala?

Pavić je odgovorio kako je igralište trebalo biti dovršeno još prošle godine i kako su osigurana sredstva Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Zajednice športova Karlovačke županije, ali da je izostala potpora Grada Ogulina i ne zna zašto nije projekt krenuo u provedbu. Također je rekao da će se odgovori trebati potražiti na drugoj adresi.

Domitrović izbjegao odgovor na pitanje o plaćanju i izvođenju radova!

Lipošćak je zatim isto pitanje postavio i gradonačelniku Domitroviću. Koja je trenutna financijska konstrukcija i okvir koji su vezani uz ovaj projekt te koji su radovi plaćeni, a koji izvršeni? Mještani Svetog Petra i Puškarića s pravom se pitaju gdje je zapelo? – dodao je na kraju.

Od Domitrovića je stigao kratak odgovor: Odgovor ćete dobiti pisanim putem!

Vijećnici HDZ-a nisu bili zadovoljni ovakvim odgovorom, ali morat će sačekati da ga dobiju poštom.

Radovi na igralištu stoje, a brojne željezne šipke predstavljaju opasnost za brojnu djecu i mlade sportaše koji se koriste obližnjim terenima

I portal Ogulin.eu zatražio odgovore

Budući da je ova tema izazvala dosta pitanja i sumnji – i sami smo poslali upit u Gradsku upravu, sukladno pravu na pristup informacijama. Nadamo se da ćemo u zakonskom roku dobiti odgovore koji će pojasniti ovu situaciju za koju aktualna vlast ne želi javno dati odgovore i pojašnjenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime