Ogulin.eu Na autoputu otežan promet uz ograničenje brzine i zabrane prometa

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Promjena vremena u Hrvatskoj i pojava gustog snijega izazvala je velike probleme u prometu, kako u Ogulinu tako i u cijeloj Hrvatskoj. Jutros je bio niz prometnih nesreća na autocestama zbog čega vozači trebaju biti posebno oprezni.

Na A1 na 100. km između čvora Brinje i čvora Ogulin u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Ogulin.eu Na autoputu otežan promet uz ograničenje brzine i zabrane prometa

Kako navodi HAK, zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom. Velik broj kamiona zaustavljen je na naplatnim kućicama Vrbovsko.

Ogulin.eu Na autoputu otežan promet uz ograničenje brzine i zabrane prometa

Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić, i to na 2. i 5. +300 km u smjeru Krapine (zapada) vozi se uz ograničenje 40km/h. Na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i tunela Čardak u smjeru Zagreba, prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između odmorišta Plitvice i čvora Lučko u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime