Ogulin.eu Marko Bićanić HDZ-ov kandidat za načelnika Saborskog

Marko Bićanić kandidat je HDZ za načelnika Saborskog, a dobije li povjerenje birača, to će mu biti treći mandat na čelu ove Općine. Predstavljajući se podsjetio je na teško razdoblje i vrijeme kada je osvojio prvi mandat.

Postao sam načelnik prije osam godina kada je Općina bila u vrlo teškoj situaciji, proračun je bio nekih 3 milijuna kuna, čak i manje, a dugovi su dosezali do skoro 7 milijuna kuna. Tada nitko nije imao ni hrabrosti kandidirati se za mjesto načelnika i suočiti se s tim problemima. Kroz ovaj period uspio sam riješiti sve dugove. Prije dvije godine smo uz pomoći Županije od 2 milijuna kuna zatvorili sva dugovanja. U tom periodu bili smo ovršeni za 5,7 milijuna kuna, a sporazumom su vraćali po 30 tisuća kuna mjesečno. Ministarstvo financija, odnosno Državno odvjetništvo nas je po jednom sudskom procesu ovršilo za 790 tisuća kuna, dok smo sa Hrvatskim vodama išli u reprogram dugovanja u iznosu od 120 tisuća kuna, podsjetio je Bićanić.

Ogulin.eu Marko Bićanić HDZ-ov kandidat za načelnika Saborskog

Danas Općina Saborsko nikome ništa nije dužna i proračun već nekoliko godina iznosi između 10 i 12, 5 milijuna kuna. Ove godine bit će završena gradnja Vatrogasnog doma vrijednog blizu 7 milijuna kuna, a trenutno Hrvatske vode rade pripreme za gradnju regionalnog vodovoda što bi moglo otvoriti i mogućnosti zapošljavanja ljudi sa ovog područja. O tome zašto se odlučio ići po još jedan mandat Bićanić je rekao:

To nije jednostavan i lak posao, za to treba strpljenja, mira i nadasve iskustva. Vjerujem da to mogu odraditi sa svojim suradnicima i Županijom koja nam je priskočila kada nam je bilo najteže. Bez obzira na krizu uzrokovanu pandemijom i potresom, vjerujem  da ću i dalje uspješno voditi Općinu.

Saborsko je jedno od ratom najviše pogođenih područja naše županije i nažalost u njemu se i danas vide  te posljedice. Posljedice rata vidljive su kako u broju stanovnika, tako i u gospodarskom stanju ove općine, kazala je županica i kandidatkinja HDZ za tu dužnost i u idućem mandatu Martina Furdek Hajdin i nastavila:

Biti načelnik u Općini Saborsko je veliki izazov, a ovo će gospodinu Bićaniću, nadam se, biti njegov treći mandat. Općina Saborsko je naučila kako prijavljivati projekte, kako u općinu dovesti europski i nacionalni novac te vidimo lijepe realizacije projekata. Međutim, općina Saborsko je jedna od onih koje ne mogu bez podrške države. I u ovom mandatu Županija je surađivala s Općinom Saborsko kao i sa cijelim područjem Slovinjske deklaracije i uvjerena sam da smo osvijestili nacionalnu razinu da pomogne ovom prostoru.

Turizam koji je vezan na Plitvička jezera, obrada drvne mase i poljoprivreda su gospodarske grane koje će omogućiti sigurna i dobro plaćena radna mjesta svima onima koji žele živjeti i ostati na području Saborskog. Otvorenjem dječjeg vrtića u tamošnjoj školi omogućena je i skrb o maloj djeci, što se pokazalo kao dobra i snažna demografska mjera i u svim općinama. Županica je poželjela Bićaniću pobjedu na izborima i zajednički rad u naredne četiri godine.

I zamjenica župana koja također ide po još jedan mandat Vesna Hajsan Dolinar dala je podršku Marku Bićaniću i poručila:

Ulaganjima u zdravstvo, školstvo, dobre ceste i osigurana radna mjesta mještani ovog kraja zasigurno će imati razloga za ostanak i život na ovom prostoru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime