WRC Croatia Rally

Večeras se, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, službeno otvara WRC Croatia Rally, treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) i najveći sportski spektakl u Hrvatskoj.

Od danas pa do nedjelje, 25. travnja, lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije jurit će najveći i najbolji reli vozači današnjice, a kadrovi iz Hrvatske prenosit će se u 150 zemalja diljem svijeta. 65 posada u Hrvatskoj će skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), a među njima je i 6 predstavnika iz Hrvatske – Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mate Butorac i Željko Magličić.

Svečano otvorenje s live prijenosom na HRT-u

U 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice kreće program Svečanog otvorenja Croatia Rallyja koje će se prenositi u brojnim zemljama, a u Hrvatskoj ga gledatelji mogu pratiti na drugom programu HTV-a s početkom u 18:50. Svečanost otvorenja održat će se pod strogim epidemiološkim mjerama. Organizatori i voditelji predstavit će sve posade koje će se u Hrvatskoj boriti za titulu najbrže, a najavljen je i dolazak niza državnih dužnosnika među kojima su izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukićević; ministar prostornog uređenja, graditeljstva i imovine, Darko Horvat, ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković. U ime Karlovačke županije, a na poziv organizatora, svečanosti otvorenja i startu utrke nazočit će županica Martina Furdek Hajdin.

„Ovo je najveća utrka i sportsko natjecanje u Hrvatskoj povijesti. Pred nama je uzbudljiva utrka te vjerujem da će uživati i vozači i gledatelji. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nažalost nismo mogli imati ulaznice, no pozivam sve da nas prate u live prijenosima, a mi smo sigurni da ćemo opravdati povjerenje FIA-e i WRC Promotora te pokazati kako smo dobri domaćini u svakom smislu“, ističe Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Reli jurilice na Trgu bana Jelačića

WRC iz Hrvatske će se prenositi live u više od 150 zemalja širom svijeta, radi čega je u Hrvatsku stiglo više od 200 novinara, fotografa i snimatelja. Live prijenos kao i snimke najatraktivnijih brzinskih ispita u Hrvatskoj će biti dostupni na domaćim TV kanalima: programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Live prijenos svih etapa moguće je gledati na: https://www.wrc.com/en/news/2021/wrcplus/live-stream-schedule-croatia-rally/. Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku – Croatia Rally,  Instagramu – Croatia Rally, Twitteru – Croatia Rally i YouTube kanalu – Croatia Rally

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime