Crkve Karlovačke županije

Fotomonografija “Crkve Karlovačke županije” autora Ivice Lajtnera predstavljena je u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Izdavač knjige je Karlovačka županija, a tiskana je u Tiskari Pečarić&Radočaj, u nakladi od 1000 primjeraka. U knjizi su uz preko 850 fotografija na 283 strane prikazane 62 crkve s prostora Karlovačke županije. Knjiga obrađuje Nacionalno svetište, Dekanate i Župne crkve, a zbog velikog broja u njoj nisu obuhvaćene manje crkve i kapele. Fotografije Ivice Lajtnera svjedoče o vanjštini i interijeru katoličkih, pravoslavnih i grkokatoličkih crkava s našeg prostora i vrijedan su doprinos prikazu ljepota, kulturno-povijesne, građevinsko-arhitektonske i umjetničke vrijednosti ovih zdanja. 

Kako je rečeno na predstavljanju ove knjige, ona je nastavak dosadašnjeg izdavačkog rada Karlovačke županije i suradnje s autorom Ivicom Lajtnerom, jer je nakom “Mostova Karlovačke županije”, “Utvrda i kurija Karlovačke županije” sada objavljena i ova, treća knjiga, kao završetak zamišljene trilogije djela. Knjiga će predstavljati vrijedan protokolarni poklon Karlovačke županije, a moći će se nabaviti i u maloprodaji po cijeni od 150 kuna po primjerku.

O knjiz, njenom nastanku, ideji i samoj realizaciji, govorili su autor Ivica Lajtner, urednik Bernardo Pahor, a u ime izdavača, Karlovačke županije, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Predstavljanju je, uz ostale, nazočio i gradonačelnik Grada Karlovaca Damir Madnić.   

Predstavljanje knjige svojim dojmljivim glazbenim nastupom upotpunila je studentica Glazbene akademije u Zagrebu Lucija Klarić.

Prije predstavljanja knjige autora je, zajedno sa svojom zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar, u svome uredu ugostila županica Martina Furdek Hajdin te mu, uz prigodni poklon, zahvalila na suradnji i vrijednom ostvarenju. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime